"בסד ובהשתדלותנו" post=117786 date=1565292136 catid=51
robinhood כתב on 08 אוג' 2019 16:58:
Yoseff כתב on 04 אוג' 2019 20:32:
כמה חיכיתי ליום הזה, ליום שבו אגיע ל90 ימים נקיים. כמה עבדתי בשביל זה. והנה היום הגיע ואז גיליתי שיותר מדי חיכיתי ליום ה90 ולא הייתי מוכן ליום ה91, ליום שאחרי, שכבר אין יותר למה לצפות. והנפילה אכן הגיעה, דווקא אחרי שהצלחתי 90 יום להיות נקי - נפלתי. נגמר לי הדלק של ההתקדמות.
אשמח לחיזוקים איך לעבור שוב 90 ימים חדשים בלי להתייאש ויותר מזה איך להמשיך אחריהם.
תודה.
שינית באופן עמוק את המוח שלך, 90 יום זה הלם בשבילו, הלם שהוא לא "יתאושש" ממנו, לא לגמרי, לעולם, כל הכבוד.
אבל כמובן, זה לא אומר שאתה נקי.
אם תהיה נקי למשך מיליון ימים, המוח שלך כבר לא יהיה מותאם כלל לצרוך פוי' (פורנו) ברמה הפיזית, אבל זה לא מבטל את הנקודה אם אתה רוצה לצרוך פוי' (פורנו).
לשם המחשה - אם למשך מיליון ימים לא תלמד מתמטיקה, המוח שלך לא יהיה מותאם כלל לתפוס איך לעשות כפל וחילוק - שכחת איך עושים את זה ואתה כבר לא יודע איך להתחבר לזה מהר , אבל זה לא מבטל את הנקודה אם אתה רוצה לחזור ללמוד מתמטיקה.
ורצון, רצון עמוק, נגזר מתוך עקרונות עמוקים של הנפש, אז מהם העקרונות שלך ? אל תענה לי, תענה לעצמך. זאת דעתי.
מה זאת אומרת שהמוח לא מותאם?
הניסיון שלי מראה לי שברגע שאני שוב בכמיהה לברוח לתאווה ומועד - מאוד מהר אני חוזר להרגלים הישנים. בקצב שלא יאומן.
כלומר: אם ההידרדרות הכללית לקחה שנים, ממילים טעונות שנכתבו במאמרים מדעיים, לתמונות מרומזות, לסרטים, ליותר חשוף, לתמונות מפורשות יותר ועד לקטגוריות פורנו באתרי פורנו רשמיים - החזרה שלי לשם לוקחת דקות, מקסימום שעה.
אחרי חודשים שלא נגעתי, כשזה בא פתאום- עניין של דקות מהחיפוש המרומז הראשון, בו אני לא מעיז אפילו להקליד את ה"שם המפורש", וחצי שעה אח"כ אני באתרים הישנים, בודק מה הפסדתי בינתיים...
נראה לי שזה נשאר צרוב חזק מאוד במוח.
אני מתקשה למצוא במה ימי נקיות עוזרים להמשך החיים. לא רואה שום ירידה בכמיהה רק בגלל ההימנעות. לא רואה שנמחקות תמונות מהמוח (רק התדירות אולי, עד לשימוש הבא שבו הכל ברגע צף שוב). לא רואה שזה הופך אותי לבן אדם יותר חסין.
הדבר היחיד הוא שבכל אחד מהימים האלה, בהווה שלהם - הרווחתי. לא לעתיד. היו לי 90 יום יקרים, בהם יותר חייתי. בהם הייתי בשליטה ולא נשלט.
קח את המחשב שלך כדוגמא - ודמיין שאתה משתמש הרבה בסרטי הוליווד, ובמילים אחרות - אתה מפעיל את הכרטיס הגרפי.
דמיין שככל שאתה ממשיך וממשיך לראות סרטים, הכרטיס הגרפי שלך הופך להיות מתוחכם יותר וטוב יותר בלהציג לך סרטים בפחות בזבוז אנרגיה.
אותו רעיון במוח - ככל שאתה משתמש יותר במשהו, המוח שלך הופך להיות יותר מותאם לזה.
וכנ"ל אותו רעיון להיפך.
המוח פלסטי, המוח משתנה, ברמת החומרה שלו.
אכן - אם אתה נשאר נקי לתקופות קצרות יחסית וחוזר ההשפעה לא רבה, החזרה היא מהירה, ואין התקדמות, לכאורה.
על עצמי אני מעיד שתקופות קצרות של נניח 4 ימי נקיות לא ישנו את המוח שלי מהותית והחזרה תהיה מהירה.
18 ימים ומעלה, בהחלט כן יהיה שינוי משמעותי.
בנוסף, הימצאות תוכנית, או ידיעה שיש איזה קלף משמעותי בשרוול נגד התאווה, עוזרת מאוד לחוסן הנפשי ולניקיון מהיר בהרבה במנטליות.
על עצמך תעיד מה שתעיד, כל אחד והמוח שלו.