שני דברים:
א': חשבתי על זה והתחדד לי קצת מה באמת רציתי, אז אני רוצה רגע לדבר על זה. יש לי שאלה אמיתית, ואני אשמח מאד אם מישהו יכול לתת לי תשובה טובה על זה...
אני מרגיש שהשאלה הגדולה היא כזו: אני יודע שאם למשל אני רוצה לרוץ מרתון, אז מה שאני צריך לעשות זה לצאת פעמיים בשבוע לריצה של 2 קילומטר. בשלב מסוים אני ארגיש שאני מסוגל יותר, ואני אעלה את הכמות. ככה לאט לאט עד שבשלב מסוים אני אוכל לרוץ מרתון. זה יכול לקחת שלוש שנים, עשר שנים או עשרים שנה. אבל אני יודע שאני בכיוון הנכון.
אם אני רוצה לעשות תואר במתמטיקה, אז אני יודע שאני צריך להתחיל להשקיע זמן בתרגול תרגילים פשוטים, וכשאני ארגיש שהם קלים אז לעלות רמה וכן הלאה.
אבל בתחום הזה, שבמובן מסוים הוא מנטלי - אני מרגיש שאני לא באמת יודע מה הדבר, מה הדרך, מה הנקודה, שאם אני אגע בה אז אני על הדרך הנכונה.
אני מרגיש שאני חושש שאני כמו מישהו שכל היום ישתה חלב עשיר בחלבון, ויעשה לעצמו רשימת מוטיבציה על ספורט, ויראה תוכניות על ספורטאים אבל לא יזוז מהכיסא. זה נחמד, ואולי יום אחד זה גם יזיז אותו, אבל הוא לא יכול עדין לומר לעצמו שהוא כבר על המסלול הנכון.
אני רוצה לדעת שאני מתקדם, לא שאני ממלא את עצמי בסרטונים יפים על כוח רצון, על החשיבות של הנקיות, ועל תיאוריות יפות של איך מתמודדים עם דחפים.
אני אחדד אפילו עוד יותר. נגיד שאני שבוע לא נופל, אז לכאורה זה הסימן לזה שאני בדרך הנכונה, נכון? אבל מה עם בשבוע אחר כך אני נופל ארבע פעמים? אז איבדתי את ההתקדמות? נגיד שיום אחד אני כמה פעמים מתגבר על יצרי, עונה את התשובות הנכונות, עושה גלישת דחפים או משהו כזה - ומתגבר. ואז יומיים אחרי זה אני מתרסק בלי לתת שום חשבון. אז יהיה מי שיגיד - תשמח שהתקדמת. אבל אני שואל - הרי גם כשמתחילים התמכרות אז לפעמים נופלים ולפעמים לא. איך אני יודע שאני בעלייה? איך אני יודע שאני לא במצב סטטי, לפעמים כן ולפעמים לא? (או אולי אפילו בירידה?)
אני מרגיש שחלק גדול מהייאוש נובע מחוסר הוודאות הזה. אני רוצה לדעת שאני בכלל על המסלול. שאני בכלל עושה את הדבר הנכון. עזבו כרגע את שאלת ההצלחה. מי אמר לי שאני הולך בדרך הנכונה? שאני משקיע את המאמץ או הזמן שלי בפעולות שבאמת יביאו אותי, מחר או בעוד עשר שנים, למקום הנכון?
אני חושב שזה התסכול הגדול שבא לידי ביטוי בדברים שלי קודם, אלה שכתבתי בלילה. אם למישהו יש מענה לתת לי, מענה ברור ובהיר, כזה שיגרום לי להאמין שיש דרך שהיא אמיתית, שאם אתה נאחז בה אז אתה על המסלול - זה נראה לי הדבר הכי משמעותי כרגע.
ב': לגבי הטיפול, וכל הקטע של ה"להתאבד על זה". אז ככה. בעיקרון כתבתי את הדברים בדרך אגב, הנושא המרכזי הוא מה שדיברתי למעלה.
אבל אני אענה בכל זאת לגבי הענין. קודם כל, אם דורשים ממני "להתאבד על זה", אבל אני לא בטוח שאני מאמין בשיטה, זה כמו ללכת לרופא שאתה לא סומך עליו כדי שיעשה לך את הניתוח מוח המדובר... לפעמים אולי אפילו נעדיף לחיות את מה שנשאר מחיינו עם הגידול המדובר, או לנסות טיפולים אלטנרטיביים, ולא ללכת למנתח מוח שאין לנו אמון בשיטה שלו, נכון?
ודבר שני לגבי ה"להתאבד על זה", זה שאם מדברים על צעד ספציפי - אני מוכן לדון עליו, ולנסות להיפתח לאפשרות ולשקול אותה ברצינות. אבל כשמדברים איתי על - האם אתה מוכן לעשות כל מה שיידרש, אז התשובה שלי היא "לא!!"
ואני לא חושב שהבעיה היא אצלי. ואסביר. אם יבקשו ממני לוותר על העבודה שלי, על הלימודים האקדמאיים שלי, על המשפחה והחברים שלי, על הכסף שלי, על הזוגיות שלי, וכו', אז ההפסד שיצא מזה הוא גדול פי כמה ממה שאני אקבל כרגע אם אני אלך על זה.
ובחלק מהדברים עשוי להיות וויתור מהסוג הזה. (למשל חלק מהדברים שעשויים לעזור לי לא להגיע למצב שיש לי גישה לאינטרנט פרוץ, זה עזיבה של חלק מהנ"ל. הליכה לטיפולים מסויימים, עשויה להיות כרוכה בחשיפה מסוימת למשפחה, שאני לא בטוח שיצליחו להכיל את זה בצורה טובה... וכן הלאה. לפעמים המחיר גדול יותר ממה שזה באמת נותן. האם אני עושה חשבונות נכונים בהקשר הזה של עמידה בענייני מצוות? אני מאמין שאני עושה את החשבון בצורה ישרה וכנה, ושזה רצון ה' ממני. איני יכול לדעת בוודאות שאני לא טועה, אינני נביא.)
(הערה- אני לא יודע מה מצבו של כל אדם, יכול להיות שיש כאלה שמרגישים שההתמכרות שלהם עברה סף מסוים שהיא באמת שווה ללכת על זה בכל מחיר, כמו למשל מישהו שפוגע באנשים במציאות האמיתית.
אני ברוך ה' במקום אחר לגמרי, אני אפילו לא נכנס לפורנוגרפיה כגבול שקבעתי לעצמי כבר לפני שנים וה' נותן לי כוח לעמוד בו, אלא רק דברים "מסביב". וגם לא משקיע בזה את מירב זמני, לא מרגיש שאני חי בשקר אחד גדול, ולא שאני מרמה את כל הסובבים אותי. יש לי התמודדות, וככל הנראה שהיא עונה בהחלט להגדרה של התמכרות, ויש לה גם מחיר נפשי וטכני מסוים. אבל אם אני אקריב את כל הטוב שיש לי על זה - אני חושש שאני בעיקר אצא מופסד מזה... וזה גם לא מה שיחזק לי את הנפש)