שלום אח יקר
מזדהה עם הצורך לקבל קצת תקווה ואופטימיות.
לגבי השאלה הכללית - כן, יש דבר כזה שמירת הברית בדורנו. זה טווח מאד רחב כמו שהזכירו לפניי, אבל את המעשים עצמם - כלומר חיפוש תאווה באינטרנט שמביאה לאוננות, אני יכול להעיד אישית רק על אדם אחד שאני בטוח לגביו... ההוא שמשתקף לי מהמראה, שאפשר לעצור. רק להיום.
אישית גם כשגילתי שיש כאלה אנשים שטוענים שהם היו נופלים הרבה והפסיקו, זה לא עזר לי להפסיק. זה כן נתן לי אמונה שזה אפשרי, אולי גם אצלי, אך הייתי צריך עדיין להמשיך להתמודד עם עצמי ולעשות פעולות החלמה מכל מיני סוגים, ולא ליפול לזרועותיו המנחמות של הייאוש המזדחל, שלחש לי כל פעם שנפלתי לוותר על הרצון להפסיק ליפול לגמרי, כי זה אולי עבד לכמה אנשים מוזרים, אבל כנראה הם לא נמשכו לזה כמוני. מודה לה' היום כעבור כמה שנים שלא הקשבתי לקול ההוא.
לגבי שאר השאלות, זה מאד אישי, ומשתנה מאדם לאדם. יש כאלה שיצטרכו לקחת פסק זמן מגישה למסכים בכלל, יש כאלה שיספיק להם סינון טוב, יש כאלה שצריכים חבר שילווה אותם בתהליך, בשיחות או בהתכתבויות פה בפורום. אני ניסיתי כמה מהדרכים הללו, תקופה. בחסד ה' אני נקי כמה שנים.
יש לי סמארטפון סגור הרמטי של 'הדרן', ואין לי עליו דפדפן, יש לי גישה לאינטרנט (עם סינון של רימון) בבית ובעבודה. ואני יכול להגיע בלי הרבה בעיה לתמונות ולסרטים פורונוגרפים (מכיר דרכים עוקפות סינון), ובחסד ה' רק להיום אני לא חש צורך לעשות את זה. וכשאני כן חש צורך, אני מצליח ברוך ה' לזהות את זה מספיק מוקדם, ולשנות כיוון. כמו שאמרתי, אין לי ביטוח על מחר, רק תפילה על עוד יום 'רק להיום' לה' שיעזור לי ולנו להישאר נקיים. באהבה.
נ.ב. - נקודה חשובה לדעתי, אישית לא הצלחתי להישאר נקי לפני שהתחתנתי, וגם אחרי שהתחתנתי כל עוד הזוגיות עם אשתי הייתה רצופה מריבות ותסכולים לא הצלחתי לעלות על דרך החלמה. כשעבדנו על הזוגיות, ועבדתי על קשיים נפשיים אישיים שהיו לי, הצלחתי בחסד ה' גם לצבור ימי נקיות. מהחוויה שלי זה קשור להחלמה.